Лідер партії "Слуга народу" Дмитро Разумков перейшов на українську мову. Однак він пояснив, що на зустрічах з українцями він спілкується як українською, так і російською. Разумков додав, що люди розуміють обидві мови, особливо, якщо в них немає політики.

Про це лідер президентської партії заявив в ефірі програми "Право на владу" на телеканалі "1+1".

Читай Знай.uа оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

До цього Дмитро Разумков на телевізійних ефірах та інших публічних виступах говорив російською. Він пояснював, що перейде на українську, коли стане нардепом. Згодом зазначив, що говоритиме російською до моменту деокупації Донбасу і Криму.

Дмитро Разумков
Дмитро Разумков

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Разумков на кілька запитань відповів українською. Потім ведуча програми Наталія Мосейчук запитала в нього: "Ви так органічно говорите українською мовою, що я спочатку навіть не помітила і мені сказала про це режисерська група. А що - щось посвятилося? Чи все-таки закон (про українську мову як державну)?".

Разумков одразу ж перейшов на російську. Він розповів, що об'їздив всю Україну й наголосив, що люди можуть спілкуватися різними мовами й чудово розуміти одне одного.

"Я гадаю, що я можу спокійно розмовляти і російською мовою, і українською мовою. У мене була можливість поспілкуватися у Львові вчора. Ми чудово спілкувалися із жителями Львова і українською мовою, і російською мовою. З деякими, з гостями західної столиці, довелося поспілкуватися англійською. Тому насправді я вчергове, об'їхавши всю країну, переконався, що ми досить непогано розуміємо одне одного, коли в цьому немає політики. І я впевнений, що ці питання - важливі. Але питання миру, стабільності, боротьби з корупцією сьогодні турбують людей набагато більше", - сказав Разумков.

Політик додав, що питання мови не так гостро стоїть і на Донбасі. Він розповів, як відвідував Луганську й Донецьку області й там його розуміли як російською, так і українською.

"Минулого тижня мені довелося побувати в Луганській та Донецькій областях. Вас, можливо, це здивує, але і там говорив українською і російською мовами. І чудово мене розуміли, і ні в кого не було ніяких питань чи претензій щодо мови. Були претензії, що немає води, транспорту, щодо корупційних схем на лінії розмежування - хто у кого і за скільки возить, було багато інших претензій. Але те, на чому намагаються піаритися політики, воно було дуже другорядним. Я думаю, що ці вибори це підтвердять. І ми зможемо знайти точки дотику, які дозволять нам з вами об'єднати цю державу і ніякі політичні технології на це не зможуть повпливати", - зазначив Разумков.

Нагадаємо, що Гордон розповів, що українцям дав Зеленський: "Вперше після отримання незалежності..."

Як повідомляв портал Знай.ua, Зеленський встановив олігархам нові правила: "Повинні вкладати гроші".

Також Знай.ua писав, помста Зеленського за російські паспорти заставила тремтіти Путіна: "Це наші громадяни".