Президент України Володимир Зеленський відвідав з робочою поїздкою Запоріжжя. Там він ознайомився зі станом мосту імені Преображенського. Глава держави також оглянув об'єкт незавершеного будівництва "Автотранспортна магістраль через Дніпро в Запоріжжя". Зеленський вимагає поквапитися з добудовою мостів через Дніпро, щоб з’явилася можливість повністю закрити рух на греблі Дніпрогесу для її ремонту.

Зеленський дав завдання відновити добудову мосту вже на початку 2020 року, повідомляє прес-служба президента.

Читай Знай.uа оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

За словами начальника Служби автомобільних доріг у Запорізькій області Андрія Івко, зараз виконано 35% будівельних робіт. Нині проводиться коригування проекту будівництва, яке має завершитися до середини листопада. Його вартість становить 30 мільйонів гривень. Раніше розраховували, що міст добудують за 5 років.

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

"Чому п'ять років? Наведіть світові приклади такого будівництва. Дамба не може стояти п'ять років. Через п'ять-шість років міст нам не знадобиться", - зазначив президент.

Глава держави закликав мера Запоріжжя Володимира Буряка знайти кошти на завершення коригування проекту.

"Коригування проекту повинно бути завершено до 15 листопада", - сказав Володимир Зеленський та підкреслив, що під час будівництва мосту варто використовувати вітчизняні матеріали.

Заступник міністра інфраструктури Володимир Лавренюк запропонував передбачити часткове фінансування будівельних робіт з держбюджету. Президент доручив заступнику керівника Офісу Президента Олексію Гончарук координувати питання фінансування будівництва мосту.

Нагадаємо, що Гордон розповів, що українцям дав Зеленський: "Вперше після отримання незалежності..."

Як повідомляв портал Знай.ua, Зеленський встановив олігархам нові правила: "Повинні вкладати гроші".

Також Знай.ua писав, помста Зеленського за російські паспорти заставила тремтіти Путіна: "Це наші громадяни".