Поліція продовжує перешкоджати активістам громадського руху "Зупинимо насильство" вести просвітницьку діяльність. В Українки (Обухівський район, Київська область) правоохоронці відібрали у волонтерів причіп з пересувним екраном.

Про це повідомили активісти на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook, пише видання "Українські новини".

За словами учасників акції, щороку через насильство в Україні гине понад 600 жінок і мета їхніх заходів звернути увагу суспільства на цю проблему й на те, що пропагування насилля на телебаченні і його культивування медійними персонами збільшує агресію в суспільстві. Однак щоразу, як волонтери виходять на вулиці, вони наражаються на тиск правоохоронців.

В Українці причиною приїзду поліції став нібито виклик випадкового перехожого. Назвати своє ім’я цей чоловік відмовився, як і пояснити, чому викликав поліцію та в чому саме вбачає порушення законодавства.

"Нехай поліція розбирається і визначає, чи є в законодавстві поняття антиагітація", – сказав чоловік.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Українка - безпідставне вилучення поліцейськими нашого обладнання

- Невиправдано велика кількість поліцейських (більше 15) - Слідчий, який не може пояснити, що він робить, назвати підстави, тікає від людей та ховається від запитань - Одні і ті ж обличчя правоохоронців у терьому місті поспіль - Підставні містяни, які подають скарги, викликають поліцію та озвучують лише шаблонні завчені фрази, не характерні звичайним людям - Підставні поняті у формі, схожій на поліцейську зі знатими шевронами, які приїхали та поїхали зі слідчим - Червоні берети (?) Це лише базовий перелік того, як місцева влада протидіяла нашій мирній і законній акції в м. Українка сьогодні. Це однозначно замовлення - вказіка перешкодити та вилучити обладнання, щоб не дати проводити акцію.

Geplaatst door Стоп медіа-насилля op Donderdag 18 juli 2019

Як з’ясувалось, проходив він тут не випадково. Місцеві активісти розповідають, акції не влаштовують одного з кандидатів в народні депутати Олександра Дубінського – та його люди, координуючи свою роботу з поліцією починають рейдерити чуже майно.

На кожну акцію, яку намагаються провести активісти, незалежно від того, у якому місті вона відбувається, приїжджає ще один чоловік, який представляється заступником керівника Обухівської поліції, однак жодних документів, які б це підтверджували не показує.

Слідчий, який намагався вилучити транспортний засіб та орендоване коштовне обладнання, каже, що їх доправлять до Василькова на штрафмайданчик. Однак пояснити причину, чому вилучається транспортний засіб і що далі робити власнику відмовляється.

Розгублений слідчий не знає, як реагувати на запитання людей

Місто Українка. Слідчий капітан поліції Мінський Євген Анатолійович нічого не знає, нічого не розуміє, відповідати на запитання не хоче, губиться перед камерою, аргументувати свої дії не може. Проводить слідчі дії, але причини їх не знає. Поліція діє за правилом: підкоряйся потім оскаржуй.

Geplaatst door Стоп медіа-насилля op Donderdag 18 juli 2019

За словами юристів, міські влади про проведення заходу були заздалегідь сповіщені, тому нічим іншим, як тиском на активістів поведінка поліції пояснити не можна.

"Міська влада була вчасно повідомлено про місце і дату проведення інформаційно-просвітницьких заходів. Тому активісти мали повне право їх проводити. Але, порушуючи вимоги закону, поліція і невідомі особи їм перешкоджають. Такі дії правоохоронців містять ознаки злочину, передбаченого ч. 1 ст. 170 Кримінального кодексу України", – пояснив адвокат Іван Ангелін.

Активісти громадського руху "Зупинимо насильство" звертаються до міжнародних організацій з проханням вплинути на міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, за вказівкою якого волонтерів переслідує поліція, і захистити права на зібрання та громадську діяльність в Україні.