Президент України Володимир Зеленський розповів про можливість призначення голови партії Голос Святослава Вакарчука прем'єр-міністром. Таку заяву він зробив під час брифінгу в штабі партії "Слуга народу" після оголошення результатів екзит-полів.

"Мені здається, що питання прем'єр Вакарчук чи ні, це питання до Вакарчука, тому що це велика відповідальність. І прем'єр-міністром повинен бути гуру економіки", - сказав він.

Зеленський наголосив, що це має бути, в тому числі, людина, який ніколи не був у політиці.

"Ми хочемо, щоб це був незалежна, потужна людина, зі спеціальною освітою, людина, яку поважають в Україні, по-перше, і людина, яку поважають на заході", - зазначив він.

Володимир Зеленський
Володимир Зеленський

Популярні новини зараз
Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Зокрема, в партії Святослава Вакарчука "Голос" сказали, що пропонуватимуть лідера політсили на посаду прем'єр-міністра України. Про це заявила глава виборчого штабу Юлія Клименко.

"На прем'єр-міністра готові пропонувати (Вакарчука - ред.), але питання - хто буде формувати уряд. Давайте дочекаємося остаточних результатів, і тоді будемо вести конкретні розмови", - зазначила Клименко.

Святослав Вакарчук
Святослав Вакарчук

Вона додала, що прем'єрство Вакарчука – "не самоціль і не буде умовою входження в коаліцію".

"Так як партія, яка виграє (за даними екзит-полів, найбільшу кількість голосів отримала партія "Слуга народу" - ред.), повинна нести повну відповідальність, у тому числі і за прем'єр-міністра", - зазначила Клименко.

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Здається, час знову запитувати: "Железно, да? Или точно нет?"

Нагадаємо, скільки крісел у новому парламенті займуть кандидати, які йдуть у Раду за списками.

Як повідомляв портал Знай.uа, Вакарчук розповів про коаліцію: вибір "Голосу" засмутив мільйони українців.

Також портал Знай.uа писав, як проголосувала Україна на парламентських виборах 2019.