Дострокові парламентські вибори в Україні завершилися вчора. Комісії закінчують підрахунок голосів, всім вже повідомили результати екзит-полів.

Партія "Слуга народу" матиме власну більшість у Верховній Раді. За даними ЦВК на ці хвилини, до парламенту проходять 241 депутат від партії Зеленського. 122 з них проходить - за списками, і 119 пермогли на мажоритарних округах.

З'їзд партії "Слуга народу"
З'їзд партії "Слуга народу"

Результати фактично співпадають із екзит-полами, тому цілком впевнено можна говорити майбутній склад тієї частини Верховної Ради, яку обирали по багатомандатному округу.

У Опоплатформи буде 44 депутати (37 за списками і 7 мажоритарників), у "ЄС" 27 депутатів (25 - списки та 2 мажоритарники), у "Батьківщини" - 25 нардепів (23 за списками та 2 мажоритарники), "Голос" - 20 нардепів (18 - списки та 2 мажоритарники).

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою
Показати ще

Також до ради проходять 11 мажоритарників, висунутих іншими партіями. Та 52 самовисуванці.

Нагадаємо, скільки крісел у новому парламенті займуть кандидати, які йдуть у Раду за списками.

Як повідомляв портал Знай.uа, Вакарчук розповів про коаліцію: вибір "Голосу" засмутив мільйони українців.

Також портал Знай.uа писав, як проголосувала Україна на парламентських виборах 2019.