Очільник президентської партії "Слуга народу", яка отримала найбільше голосів українців на дострокових парламентських виборах, Дмитро Разумков заявив, що депутатів позбавлятимуть мандату, якщо вони не будуть з'являтися на роботі.

Про це він розповів в інтерв'ю виданню "РБК-Україна".

Читай Знай. ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Дмитро Разумков зазначив, що відповідний законопроект вже розробляють. За словами глави "Слуги народу", межею для втрати мандату може бути 30% пропущених засідань. Разумков додав, що ці нюанси визначатиме закон.

Популярні новини зараз
На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

"Одним з форматів, який ми розглядали, це референдум з відкликання народного депутата, це можуть бути й законодавчо прописані норми: якщо ви не відвідуєте свою роботу протягом, скажімо, 30% робочого часу", – наголосив Разумков.

Окрім цього, очільник президентської партії додав, що вони готують законопроект про зняття депутатської недоторканності. Про це також говорив і президент України Володимир Зеленський після оголошення перших результатів екзитполів на парламентських виборах. Також тоді Зеленський пообіцяв, що в Україні з'явиться новий Генеральний прокурор, і це точно буде не Юрій Луценко.

Зазначимо, що за результатами підрахунку 96% бюлетенів, від "Слуги народу" до парламенту можуть пройти 254 нардепи, ще 47 осіб проходять у Раду як самовисуванці.

Нагадаємо, що новим спікером Верховної Ради може стати лідер партії "Слуга народу" Дмитро Разумков.

Як повідомляв портал Знай.uа, Ляшко напоровся на свої ж вила після скандалу із Зеленським: Богуцька розповіла, що чекає на "трьох відсоткових радикалів".

Також портал Знай.uа писав, що Тищенко, Скічко, Дубінський та інші: повний список зірок, які потрапили у Раду від "Слуги народу" Зеленського.