У неділю, 21 липня, відбулися позачергові парламентські вибори. Центральна виборча комісія (ЦВК) підрахувала вже 99,37% бюлетенів. Беззаперечним лідером стала партія Володимира Зеленського "Слуга народу", яка набрала понад 43% голосів. Також до Ради проходять "Опозиційна платформа - за життя", "Батьківщина", "Європейська Солідарність" та "Голос".

Відомий український політолог та журналіст Юрій Романенко проаналізував результати виборів й заявив, що в Україні відбулася "електоральна революція". Відповідне відео Романенко опублікував на особистому каналі в YouTube.

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Юрій Романенко
Юрій Романенко

"Головний сюрприз - це те, що "Слуга народу" взяла стільки по мажоритарці. Чесно кажучи, я сам сумнівався у цьому. Але результати там будуть великі, тому що ми знали, які люди в багатьох округах йшли. Втрутився випадок, а точніше - антисистемний настрій більшості українців, які заграли злий жарт зі старими "елітарами" й просто послали їх на*ер", - заявив Юрій Романенко.

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

За словами політолога, багато членів партії "Слуга народу", які проходять до Ради, не мають значних коштів, аби забезпечувати себе командою, яка працювала б на їхній імідж. Романенко заявив, що у цих нардепів не вийде підкупити журналістів, тому доведеться дійсно працювати.

Юрій Романенко
Юрій Романенко

"Титанік потонув, а журналісти й різні експерти цього не помітили й далі б'ють на сполох. Ось це і є суть революційної ситуації. Неможливо змінити стару систему у рамках старих уявлень. Дивно, чому так чіпляють за стару систему, все, вона мертва. Вона не може вирішити жодної базової проблеми", - сказав Юрій Романенко.

За його словами, змінити стару систему в Україні зможуть лише люди, які прийшли абсолютно з інших сфер. Також експерт заявив, що у 2019 році необхідно було отримати нового президента й нову більшість в парламенті. Якби цього не сталося, Україна могла б перетворитися на країну, якою керували б ззовні. Також політолог додав, що перед Зеленським стоїть величезний об'єм роботи.

Нагадаємо, що новим спікером Верховної Ради може стати лідер партії "Слуга народу" Дмитро Разумков.

Як повідомляв портал Знай.uа, Ляшко напоровся на свої ж вила після скандалу із Зеленським: Богуцька розповіла, що чекає на "трьох відсоткових радикалів".

Також портал Знай.uа писав, що Тищенко, Скічко, Дубінський та інші: повний список зірок, які потрапили у Раду від "Слуги народу" Зеленського.