У черговому випуску програми "Право на владу" мова йшла про "Зелений бум". В прямому ефірі з'ясовували, чи обернеться однопартійна більшість у Верховній Раді карт-бланшем на зміни, а чи ризиком надмірної концентрації влади в руках однієї політичної сили.

У прямому ефірі ток-шоу головау партії "Слуга народу" Дмитро Разумков розповів, що незабаром наступлять глобальні кардинальні зміни, а система працюватиме за законом. Вертикалі влади змінять повністю. Ніхто нікого покривати не буде, якщо будь-хто із влади – хто прийшов з командою "Слуги народу" чи не прийшов з командою – полізе до бюджету.

Також Разумков відповів на запитання про позицію партії "Слуга народу", яка самостійно формуватиме коаліцію новообраного парламенту та новий уряд України, щодо найгостріших питань української економіки – земля, пенсія, освіта.

Так, зокрема, Разумков відповів на запитання про продаж землі. Ринок землі потрібно відкривати, але не завтра, потрібно спочатку напрацювати законодавчу базу, зазначив лідер "Слуги народу"

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"Скільки землі у державній власності? 30%, кажуть. Але 30% від чого? Це складний процес. Треба брати усіх, хто причетний до сфери володіння землею і торгівлі землею, сідати і обговорювати, яким має бути законодавство з приводу землі", – сказав Разумков.

Також лідер партії "Слуга народу" розповів своє бачення у питання мораторію на продаж землі.

"Чи продовжать мораторій на продаж землі – не готовий відповісти. На референдум, я особисто вважаю, це питання виносити не варто,"– зазначив лідер "Слуги народу".

Дав відповідь Разумков і на питання про пенсії.

Разумков зазначив, що пенсійна система, на його думку, повинна бути накопичувальною. Але вийти повністю із солідарної системи Україна зараз не зможе. Натомість правильно було б почати реформування пенсійної системи із введення страхової пенсії і страхової медицини.

"У будь-якому випадку, станом на сьогодні соціальна сфера і пенсійна система без допомоги держави вижити не зможуть,"– наголосив Разумков.

Керівник "Слуги народу" також зазначив, що освітня реформа в Україні триває дуже повільно. Її треба переглянути, а темпи – значно пришвидшити.

"Якщо ми такими темпами будемо йти далі, то ця країна за 17-18 років просто не виживе – тут нікого не залишиться. До того ж, реформа має бути всеосяжною",– сказав Разумков.

Нагадаємо, Зеленський зустрівся зі "слугами народу" в Офісі президента

Як повідомляв портал Знай.ua, Разумков зі "Слуги народу" анонсував перше зібрання нової Ради

Також Знай.ua писав, політолог оцінив шанси коаліції "Слуги народу" Зеленського з "Голосом" і "Батьківщиною"