За корупцію депутат буде сидіти – не встигне втекти. Про це заявили в партії "Слуга народу".

Голову партії "Слуга народу" Дмитро Разумков у програмі "Право на владу" сказав, що за корупцію під суд піде кожен, незалежно від того, яке крісло він займав чи займає.

"Мені здається що ряд атикорупційних органів почув президента Зеленського. Я впевнений що у майбутньому конструктивну і незалежну позицію займе Вищий антикорупційний суд. Дуже важливо зробити так, щоб в Україні не дивились на те, хто сидить у кріслі Верховної Ради, хто сидить у кріслі Кабінету міністрів і навіть, хто сидить у кріслі президента країни", - зазначив Разумков.

Першими кроками нового парламенту будуть відновлення кримінальної відповідальності за незаконне збагачення та зосередження роботи антикорупційного суду на топ-корупції. Про це заявила кандидат від "Слуги народу", 8-ма у списку партії Анастасія Красносільска.

Популярні новини зараз
ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

"Відновлення кримінальної відповідальності за незаконне збагачення якраз і буде одним із перших голосувань. Це хороша можливість притягати до відповідальності тих, хто думає, що їх ніхто не бачить.

Одним із перших голосувань також має бути фокусування роботи антикорупційного суду на топ-корупції. Не на чомусь дрібному, не на чомусь, де скінчилися строки давності 20 років тому – на топ-корупції. І тоді антикорупційний суд буде дуже швидко такі справи розглядати, не буде ніяких відмовок, що сильно зайняті", - сказала Красносільска.

"Багато чиновників вважають, що якщо зараз нема кримінальної відповідальності за незаконне збагачення, то вони начебто амністовані. Цього також не буде. На це є також інструмент, він називається – цивільна конфіскація майна," – додала Красносільска.

Нагадаємо, Зеленський зустрівся зі "слугами народу" в Офісі президента

Як повідомляв портал Знай.ua, Разумков зі "Слуги народу" анонсував перше зібрання нової Ради

Також Знай.ua писав, політолог оцінив шанси коаліції "Слуги народу" Зеленського з "Голосом" і "Батьківщиною"