Минуло більше трьох місяців, як в Україні з'явився новий президент. Хтось до цих пір з цим не змирився, хтось все чекає з надією, коли ж настануть довгоочікувані зміни. Сам же новообраний Володимир Зеленський з кожним днем ​​все більше вживається в нову роль, звільняє представників старої влади, призначає нових керівників, яким довіряє.

Президент вже має за плечима кілька закордонних вояжів, хоча левову частку тих, хто побував на його інавгурації, все ще не відвідав. А треба сказати на утримання іноземних гостей, які прибули на його присягу в травні, було витрачено не мало - понад 74 тисяч. гривень за два дні.

Тільки один день

Знай.ua за допомогою системи державних закупівель prozorro зміг встановити, скільки ж грошей пішло на кожного члена іноземної делегації. Це стало можливо завдяки Акту виконаних робіт, де були вказані витрати за проживання членів офіційних делегацій, з нагоди інавгурації Володимира Зеленського.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити
Показати ще

Цікаво, що більшість гостей залишалися лише на один день, і лише четверо на два. Це віце-прем'єр Румунії Анна Бірчалл, депутат Сенату Парламенту Республіки Казахстан Бектас Бекназаров, депутат парламенту Вірменії Ованес Ігітян і держсекретар Міністерства закордонних справ Хорватії Здравка Бушич. Саме ці четверо залишалися в столиці з 19 по 21 травня, і на їх проживання з бюджету йшло на кожного по 3685 гривень в день. Вочевидь їм дуже сподобався Київ, що вони вирішили скористатися українською гостинністю.

Найдорожче українським платникам податків обійшовся на той момент президент Латвії Раймондс Вейоніс. Його президентський номер за день коштував майже шість тисяч гривень.

Може виникнути питання, куди ж поділися інші запрошені іноземні гості. Судячи з усього, все ті, хто не потрапив до кошторису, приїжджали лише на саму інавгурацію і з ночівлею в Києві не залишалися.

Нагадаємо, що новим спікером Верховної Ради може стати лідер партії "Слуга народу" Дмитро Разумков.

Як повідомляв портал Знай.uа, Ляшко напоровся на свої ж вила після скандалу із Зеленським: Богуцька розповіла, що чекає на "трьох відсоткових радикалів".

Також портал Знай.uа писав, що Тищенко, Скічко, Дубінський та інші: повний список зірок, які потрапили у Раду від "Слуги народу" Зеленського.