Росія раптом захотіла відновити авіасполучення з Україною і збирається провести повноформатні переговори.

Про це заявив глава Росавіації Олександр Нерадько, повідомляє "РИА Новости".

Читай Знай.ua у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

За словами російського чиновника, відновлення перельотів нібито відповідає інтересам громадян обох країн.

"Ми завжди були готові і зараз підтверджую готовність до проведення повноформатних переговорів з авіаційною адміністрацією України з усіх питань, які стосуються повітряного сполучення та інших питань", - заявив він.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

При цьому очільник Росавіації додав, що наразі ніякі переговори і зустрічі щодо відновлення авіаперельотів з українською стороною не ведуться.

Зазначимо, що заборона на польоти російських авіакомпаній в Україну і українських авіакомпаній у Росію діє з 2015 року. Тоді мова йшла про регулярні рейси. У квітні 2019 року Кабмін заборонив і нерегулярні авіарейси між Україною і Росією.

Нагадаємо, 25 липня, на сайті українського президента Володимира Зеленського з'явилася петиція з пропозицією відновити авіасполучення між Україною і Росією.

За словами автора петиції Вікторії Темченко, через скасування авіасполучення страждають в основному українці, які не можуть бачитися з сім'ями.

Як повідомляв портал Знай.ua, Чехія заборонила російським авіакомпаніям літати до Праги.

Також Знай.ua писав, МАУ відкрили новий авіарейс на популярний курорт