Президент України Володимир Зеленський має подати до нової Верховної Ради кандидатуру на пост прем'єр-міністра. Парламент може призначити нового керівника уряду вже за місяць, тому що, ймовірно, перше засідання оновленого парламенту відбудеться у вересні. Однак, найголовніше, чого чекають від нового прем'єра - результативності.

Про це заявив політичний аналітик Валентин Краснопьоров, пише видання "Слово і Діло".

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Зараз є інформацію про шістьох кандидатів на посаду прем'єра. Їхні кандидатури, хоч і неохоче, але коментують представники команди Зеленського. У приватних розмовах з представниками команди Зеленського найчастіше називають прізвища економістів Олексія Гончарука та Владислава Рашкована. Але звучать і прізвища представників команди Зеленського Олександра Данилюка і Айвараса Абромавічуса, а також топменеджерів "Нафтогазу" Андрія Коболєва та Юрія Вітренка.

Популярні новини зараз
Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає
Показати ще

Чудові новини!
Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

"Гончарук фактично відразу погодився співпрацювати з новою владою, він може проводити реформи, його можна представити Заходу. Сьогодні важливо розуміти, наскільки новий прем’єр-міністр не те, що може бути цікавим Заходу, а як буде прийнятий Заходом. Важливо, щоб новий прем’єр був готовим до змін, знав специфіку української системи", — підкреслив аналітик.

Олексій Гончарук
Олексій Гончарук

Валентин Краснопьоров зауважив, що пост прем'єр-міністра країни повинна зайняти людина, у якої вже є досвід в управлінні. На його думку, з обов'язками глави уряду може впоратися Вітренко.

"Потрібна людина, яка буде долучена до системи управління. На цю роль може підійти також Вітренко, попри історію з преміями в "Нафтогазі", які не дотягують до рівня заробітку на приватних підприємствах. Він виконавчий директор "Нафтогазу", знає специфіку роботи держпідприємства", – уточнив він.

Нагадаємо, що Зеленський вимагає Нормандського формату: "Світ побачив, хто миру не хоче".

Як повідомляв портал "Знай.uа", Кремль відзвітував про розмову Путіна з Зеленським: що президенти обговорили за версією Росії.

Також Знай.uа" писав, що Зеленський зробив резонансну заяву по Криму: "Родини зберуться за одним столом".