Справи українського олігарха Ріната Ахметова і екс-президента Петра Порошенка йдуть на спад, через їх спільне дітище, схеми "Роттердам+". Прийшов час розплачуватися за мільярдні надприбутки.

Про це пише Telegram-канал Klymenko Time.

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Відомо, що НАБУ затримало Володимира Євдокимова — директора ДП "Оператор ринку", колишнього члена Нацкомісії, що здійснює регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг. Затримали його якраз по справі "Роттердам +".

Рінат Ахметов
Рінат Ахметов

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Чудові новини!

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Крім того, в рамках цієї справи підозру підготовлено людині Порошенка - екс-менеджеру його компаній Roshen та ICU Дмитра Вовка. Саме він у 2015-2018 як раз і очолював НКРЕКП. Підозри готові ще трьом працівникам Нацкомісії, а також двом топ-менеджерам ДТЕК Ріната Ахметова.

Петро Порошенко
Петро Порошенко

Згідно з документами, Вовк і Ко, завдяки схемі "Роттердам+", вкрав у держави понад 18 млрд гривень. В березні 2016 року було прийнято постанову № 289 НКРЕКП "Про затвердження Порядку формування прогнозованої оптової ринкової ціни електричної енергії", якою закладено умови для штучного зростання ціни продажу електричної енергії в Оптовий ринок електричної енергії.

Безпосередньо підозра вручена 2 особам — начальнику управління енергоринку НКРЕКП – Юрію Власенко, і діючому директору ДП "Оператор ринку", екс члену НКРЕКП — Володимиру Євдокимову. Чотири підозрюваних корупціонера з шести, вже встигли покинути Україну, в т. ч. і "ватажок зграї" Дмитро Вовк.

Дмитро Вовк

Дмитро Вовк – екс менеджер в РФ "Рошен" та член команди (ICU) швидкої глави НБУ Гонтарєвої. Зробивши свою справу, в травні 2018 року, Вовка було знято з посади голови НКРЕКП і "по-тихому" покинув Україну. З того моменту він не веде активність в соц. мережах, хоча все-ж дякує за привітання своїм друзям.

Таким чином Вовк, як і його колишня шефиня Гонтарєва, "заліг на дно". Але за все колись доведеться платити.

Варто також нагадати, що три тижні тому, до речі, НАБУ провело обшуки й в інвесткомпанії ICU... як раз саме через "Роттердам+"! Схоже робота йде досить активно!

Нагадаємо, Порошенко зросив Київ свіжістю Мальдів, українці в істериці.

Як повідомляв Знай.uа українці завалили Зеленського скаргами, розвалюється буквально все: моторошна спадщина Порошенка.

Знай.uа писав, Гройсман склав компанію Порошенку в ДБР, екс-нардепи бовкнули зайвого.