За інформацією військової розвідки, у 2018 році Путін зосередив на україно-російському кордоні, а також на окупованих територіях понад вісімдесять тисяч військовослужбовців. Це говорить про те, що Росія готується до повномасштабної війни.

Читай Знай.ua у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Помічник керівника Офісу президента Іван Апаршин заявив, що Україні потрібно готуватися в першу чергу до авіаційного удару з боку Росії. Про це він розповів в інтерв'ю "Радіо Свобода".

Чудові новини!
Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

За його словами, у разі, якщо Росія розгорне повномасштабну війну проти України, в першу чергу вона запустить авіацію і ракетні війська, а далі проведе сухопутну операцію.

"Я переконаний на сто відсотків, що перший етап – це проведення повномасштабної повітряної операції. Там бере участь не тільки авіація. Там беруть участь і ракетні війська, і артилерія, засоби радіоелектронної боротьби. Вони від цього не відмовилися. Ми до цього повинні готуватися і говорити про це абсолютно відкрито", – поділився Апаршин.

Відзначається, що наступним етапом може стати сухопутна операція, щоб взяти під контроль конкретні території.

"Вони сьогодні відмовляються від бригадної системи управління і переходять на дивізійну систему. Вони відмовилися від оперативних командувань і перейшли на військові округи знову. В них створені два оперативно-стратегічних напрямки. Все це говорить про те, що це угруповання військ готується до війни", – попередив Апаршин.

Нагадаємо, Зеленський виконав свою головну передвиборчу обіцянку, на яку Порошенку забракло духу

Як повідомляв портал Знай.ua, У Зеленського зробили гучну заяву щодо Донбасу: перемир'я досягнуто

Також Знай.ua писав, Зеленський влаштував масові чистки в лавах держслужбовців