Не встигає Президент України розібратися з одним питанням, як миттєво на горизонті виникає інше. У українців так само накопичилася низка побажань, які вони висловлюють у вигляді петицій. Знай.ua вирішив дізнатися, які теми турбують сьогодні громадян найбільше, склавши топ останніх пропозицій.

"У бідній державі не може автопарк вищих чинів переплюнути країни Європи"

Однією з останніх стала петиція "Розпродаж автопарку елітних авто" №22/069781, оприлюднена на сайті Офіційного інтернет-представництва Президента України 14 серпня.

"Пропоную розпродати автопарк елітних авто Кабінету міністрів, Парламенту та Адміністрації Президента. У бідній державі не може автопарк вищих чиновників "переплюнути" всі країни Європи. А також розпродати міністерські дачі. Закінчуйте часи совдепії", – зазначає автор звернення Мирослав Шерегій.

Популярні новини зараз
Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Гороскоп на тиждень 18-24 березня для всіх знаків Зодіаку: легкий шлях Скорпіонів, відмова Тельців та труднощі Риб Підвищення пенсій з 25 березня: у кого і на скільки в Україні збільшаться виплати
Показати ще

Чиновники – з новенькими авто, а "швидкі" – у жахливому стані

"Заборонити чиновникам витрачати бюджетні гроші на придбання імпортних авто – виняток лише для автомобілів оперативних та рятувальних служб" – саме так звучить інша петиція, зареєстрована на сайті Президента 14 серпня.

"На сьогоднішній день транспорт першої необхідності в жахливому стані – це швидкі і пожежні авто. У той же час чиновники, прийшовши до влади, набувають собі новеньке імпортне авто за бюджетний рахунок, і не соромлячись вибирають більш дороге. А швидкі і пожежні нікого не цікавлять. Просимо Вас заборонити чиновникам купувати імпортні авто за бюджетний рахунок: це стосується всіх державних установ, крім оперативних і рятувальних служб", – пояснює автор звернення №22 / 069756 Андрiй Темрiєнко.

Як підкреслює ініціатор петиції, українці обурюються тим, що в той час, коли держава перебуває в боргах, в бюджеті не вистачає коштів на життєво важливі дії для розвитку і процвітання країни, проте знаходяться гроші на невиправдано дорогі авто для високих чинів.

Заборона онлайн-кредитів

Одним з останніх звернень стало також прохання "Заборонити інтернет (онлайн) кредити".

"Заборона онлайн кредитів в зв'язку з великими відсотками і надмірну кількість погроз від колекторів", – пише автор петиції №22/069752 Сергій Лісовий, що оприлюднив документ 14 серпня.

До кінця голосування за кожну з цих трьох пропозицій залишається ще 92 дні, тож усі охочі їх підтримати ще встигнуть це зробити.

Скасування бюджетного фінансування політичних партій: вже на розгляді

А ось петиція про припинення фінансування політичних партій з бюджету, розміщена наприкінці липня, побила все рекорди: за лічені дні вона набрала понад 25 тисяч голосів.

Як зазначив автор петиції, лідер партії "Громадський рух "Рідна країна"" Микола Томенко, саме фінансування партій з бюджету зміцнило олігархічний вплив на певні українські медіа.

Після завершення Парламентських виборів вступила в дію розширена норма фінансування – відтепер гроші мають бути відшкодовані усім партіям, які набрали понад 2 % голосів, а не 5 %, як було раніше.

"Тепер ми ще більше платимо і ще ширший спектр різних партій – доволі неоднозначних. Як приклад – партія Гройсмана. Я не знаю, що це за партія: за день вона утворилася, і зараз ми кого фінансуємо? У неї є осередки якісь в селах, районах? Партії не існує – були міністри Кабміну, які сказали, що Порошенку вже наступає політична "смерть", Зеленський нас не бере, тож давайте створимо політичну партію. І ми з вами тепер будемо їх фінансувати – за 5 років ми ще дамо їм 71 млн грн. Так само Шарію 66 млн даємо, Ахметову з Новинським 89 млн", – наголошує лідер партії "Громадський рух "Рідна країна"" Микола Томенко.

Як підкреслив Микола Томенко, поки Україна залишається не лише корупційною, а і воюючою, і бідною країною, це фінансування, щонайменше, треба призупинити.

Зараз дана петиція вже отримала статус "На розгляді" – саме так зазначено на офіційному сайті.

Ми й надалі слідкуватимемо за розвитком подій даної петиції та цікавими зверненнями, що з'являтимуться на інтернет-ресурсі Офіційного інтернет-представництва Президента України. Тож останні новини дізнавайтеся на порталі Знай.ua.