Президент України Володимир Зеленський та його партія «Слуга народу», які отримали потужну підтримку українських громадян на виборах, не виконують своїх передвиборних обіцянок встановити мир у країні. Таку заяву на своєму офіційному сайті опублікувала Опозиційна платформа – За життя
«Прийшовши до влади президент і його політична команда не хочуть виконувати свої передвиборчі обіцянки. Замість того, щоб представити суспільству мирний план і перейти до прямих переговорів з Донецьком, Луганськом і Москвою представники влади тепер заявляють, що конфлікт не вдасться швидко врегулювати. Цілком очевидно, що в своїй риториці і діях «Зе! Команда» вже нічим не відрізняється від попереднього режиму Порошенко», – йдеться у заяві.
На думку опозиціонерів, нинішня влада пішла по шляху своїх попередників, які були не бажали вирішити конфлікт на Донбасі, в результаті чого зазнали поразки на виборах.
«Сьогодні вже лідери нової партії влади повторюють мантру попередників про «складнощі» врегулювання і «довгій дорозі до світу». Саме це тепер повідомляє громадянам лідер партії «Слуга народу» Дмитро Разумков. В країні шостий рік триває збройний конфлікт, який несе смерть людям і руйнує вітчизняну економіку. Україні мир потрібен вже сьогодні!», – відзначили партійці.

При цьому в Опозиційному платформі – За життя підкреслили, що ще в січні 2019 року ними був взяв і опублікував план-концепція мирного врегулювання конфлікту на Донбасі, який базується на Мінських угодах.
«За цей час наш мирний план неодноразово і широкого обговорювалося і в Європі, і в Росії, зустрів розуміння і підтримку у міжнародних партнерів і розуміння в Донецьку, Луганську і Москві. Ми ще раз звертаємося до влади з вимогою виконати свою передвиборчу обіцянку і перейти до мирного врегулювання конфлікту. Ми готові ще раз представити для вивчення свій мирний план. Готові сприяти початку прямих переговорів у чотирикутнику Київ – Донецьк – Луганськ – Москва», – йдеться у заяві.
Як підкреслили опозиціонери, влада зобов'язана принести в країну мир і забезпечити розвиток України.
«Інший шлях веде лише на звалище історії. Якщо "Зе! команда" не в змозі вирішити поставлені громадянами завдання, в Україні є політична сила, яка готова повести країну по шляху миру, демократії та соціально-економічного розвитку», – підсумували в Опозиційній платформі - За життя.