НАБУ зацікавилось лісозаготівельними підприємствами Олександра Луценка, які з’явились у нього саме в період каденції Юрія Луценка та займаються вивезенням цінних пиломатеріалів з України до країн ЄС під виглядом дров. Зокрема мова йде про ТОВ «ВЕАР», «ГРАНДВУД ГРУП», "КОМПАНІЯ" ТІМБЕР ТРЕЙД " та інші – пише блогер Сергій Іванов.

Так, згідно даних Сергія Іванова затримання Юрія Гримчака, близького соратника Юрія Луценка, свідчить про суттєве зменшення політичного впливу Генпрокурора та його фактичне вибуття із касти “недоторканих”, - пише "24 канал".

Відповідно, слід очікувати, що антикорупційні органи в найближчий час можуть почати розслідування щодо діяльності компаній пов’язаних із родиною Луценків та походження їх доходів в період перебування Юрія Луценка на посаді Генерального прокурора.

“Цей напрям сімейного бізнесу (торгівля лісом – прим. ред.) виник саме в період роботи Юрія Луценка в ГПУ. Секрет прибутковості цього бізнесу полягає в тому, що цінні пиломатеріали вивозяться з України під виглядом дров. Тобто ешелони дров з України, потрапляючи до Угорщини, Румунії або Австрії, виявляються цінними породами деревини, з яких виробляють елітні меблі. І, звичайно, правоохоронці не дуже хочуть лізти в генпрокуророві гешефти.

Джерела в правоохоронних органах стверджують, що попри високу «кришу», вся необхідна інформація щодо бізнеса Олександра Луценка вже акумульована і чекає на відставку його високопоставленого тата” –йдеться в блозі Іванова

Популярні новини зараз
Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти
Показати ще