22 травня Георгій Учайкін, голова наглядової ради Всеукраїнської громадської організації "Українська асоціація власників зброї", подав електронну петицію на сайті президнета України Володимира Зеленського. В ній Учайкін попросив узаконити право громадян України на використання зброї. Петиція зібрала необхідні 25 тисяч підписів, в даний момент їх стало вже 26 тисяч.

Автор петиції хоче, щоб було забезпечено "гарантоване Конституцією України невід'ємне право громадян на захист власного життя, здоров'я, майна" в тому числі із застосуванням зброї самозахисту". Також в петиції вимагають розглянути у Верховній Раді закон про регулювання обігу зброї серед цивільного населення.

Чудові новини!
Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Як вважає автор петиції, те, що в країні немає закону про легалізацію зброї, стає приводом для кримінального свавілля.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

"Відсутність належного правового регулювання і єдиних для всіх правил володіння та використання цивільної зброї позбавляє саме законослухняних громадян дієвого засобу захисту свого життя і здоров'я від злочинних посягань. У той час як при фактичній відсутності реального контролю злочинці мають необмежений доступ до будь-якої зброї", - написано в петиції.

У 2015 році, під час правління Петра Порошенка, подібну петицію вже подавали, і тоді вона набрала більше 36 тисяч голосів.

"Громадяни України переконливо висловилися за необхідність наведення порядку в обороті зброї. Однак, президент Порошенком фактично проігнорував цей акт народовладдя", - сказав автор петиції. Порошенко виступав проти легалізації зброї і хотів ускладнити процедуру реєстрації.

Нагадаємо, раніше озброєна до зубів банда влаштувала "зашквар" у Вінниці: вривалися в квартири і забирали все.

Також Знай.uа писав, що Запоріжжя приголомшило моторошне напад, дитини спотворили до невпізнання.

Ще Портал Знай.uа повідомляв, що у одесита виявили страшну колекцію смерті.