Партія "Голос" закликає негайно внести законопроект про скасування депутатської недоторканності і розпочати парламентську реформу. Про це заявив лідер політичної партії Святослав Вакарчук.

"Під час виборчої кампанії ми обіцяли своїм виборцям почати роботу в парламенті саме з цієї ініціативи і на сьогодні партією "Голос" підготовлено проект Закону України, який не тільки скасовує депутатську недоторканність, але і починає парламентську реформу, яка вже давно стала нагальною. Зокрема, йдеться про зменшення кількості народних депутатів, введення відповідальності за відсутність у Раді без поважних причин, обмеження депутатства двома каденціями поспіль, викорінення кнопкодавства як явища", - пояснив Вакарчук.

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Щоб реалізувати дану ініціативу, повинні внести цей законопроект 150 народних депутатів або президент. При цьому ці ініціативи підтримувалися політичною силою Володимира Зеленського.

партія Зеленського Слуга народу

Популярні новини зараз
Тепер в ухилянтів заберуть останнє: змусять платити шалені гроші Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК
Показати ще

Чудові новини!

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Саме тому, за словами Вакарчука, "Голос" вимагає від президента внести такий законопроект у Раду. Офіційне звернення вже підписано і направлено до Зеленського.

"Парламент - це місце прийняття рішень, яких потребують люди, а не рядок неефективних витрат у держбюджеті або можливість сховатися за імунітетом від суду і відповідальності. Тому ми звертаємося з вимогою до президента негайно внести законопроект про скасування депутатської недоторканності. У разі, якщо ж Зеленський не внесе ініціативу про скасування недоторканності, то "Голос" почне збір підписів під своїм варіантом проекту Закону України "Про внесення змін до Конституції України", - зазначив він.

Святослав Вакарчук

Основні положення законопроекту: скасування недоторканності для народних депутатів, скорочення чисельності депутатського корпусу, обмеження можливості бути народним депутатом двічі поспіль, зміни правил роботи парламенту, викорінення кнопкодавства як явища.

Вакарчук додав, що таким чином буде зруйнована система, яка дозволяла депутатам вважати себе вищою кастою, якій не потрібно працювати і яка безкарно може займатися захистом і лобіюванням власних інтересів, а не інтересів українців.

Нагадаємо, Вакарчук привітав українців з Днем прапора.

Як повідомляв портал Знай.uа, "Голос" відмовилася від впливової посади в Раді.

Також портал Знай.uа писав, що Порошенко і Вакарчук вибрали один і той самий "стілець" у Раді.