У Офісі президента України назвали головну кандидатуру прем'єра. Ним може стати заступник керівника Офісу президента України Олексій Гончарук. Саме його буде пропонувати для затвердження парламенту президент Володимир Зеленський.

Про це повідомляє "Українська правда" з посиланням на джерела в команді президента.

Також повідомили стосовно наради щодо кандидатури прем'єра в ОПУ. Вона запланована на завтра - 28 серпня.

"Це не якась недовіра до Гончарука, а розуміння, що так чи інакше діяльність будь-якого міністра буде впливати на репутацію президента і він несе відповідальність. Так сприймає суспільство", - пояснює журналістам джерело.

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї
Показати ще

Як відомо, раніше за кандидатуру Гончарука публічно виступив Ігор Коломойський.

Чудові новини!

Тепер Знай.uа став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Олексій Гончарук має юридичну освіту, працював керуючим партнером однієї з юридичних фірм. Вже балотувався у Верховну Раду в 2014 році і набрав 0,1%. Також був радником екс-міністра екології Ігоря Шевченка, відомого скандалу з викраденням шапок на форумі в Давосі. З 2015 року він очолює офіс ефективного реагування BRDO – офіс з питань спрощення взаємодії бізнесу і держави.

Експерти називали чотирьох основних претендентів на крісло прем'єра, серед яких вищезгаданий Олексій Гончарук, заступник голови Офіса президента, Олександр Данилюк, секретар РНБО, Айварас Абромавичус, інвестиційний банкір і колишній міністр економіки, Андрій Коболєв, голова правління Нафтогазу.

Нагадаємо, порівняли зарплату в містах-мільйонниках: де українці отримують приблизно стільки ж, скільки хочуть.

Як раніше повідомляв портал "Знай.uа", у Зеленського заговорили про коаліцію з "Голосом": за Вакарчуком лишили останнє слово.

Також портал "Знай.uа" писав, що Сумська дала Зеленському пораду року, стосується кожного українця: "Треба насаджувати".