На перше засідання Верховної Ради IX скликання можуть запросити голову Верховної Ради VII скликання Володимира Рибака. Таке рішення прийняла на засіданні у вівторок ввечері, 27 серпня підготовча депутатська група з організації урочистостей, повідомляє Інтерфакс.

Прохання включити Рибака в перелік запрошених висловив представник ОПЗЖ Нестор Шуфрич. Питання Шуфрича було поставлено на голосування, після чого більшістю голосів пропозицію було підтримано. "Європейська солідарність" виступила проти. Однак більшість членів групи підтримали його.

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

З'їзд партії "Слуга народу"
З'їзд партії "Слуга народу"

Координатор підгрупи, яка займається організаційними питаннями, Сергій Іонушас від "Слуги народу" зазначив, що підгрупа не прийняла рішення щодо цього питання. Але на засіданні підготовчої групи представники політичних сил можуть висловити свої позиції щодо запрошення Рибака.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

"Ми запрошуємо усіх голів Верховної Ради України, які проживають на території держави. Тому, я думаю, все-таки всі голови Верховної Ради повинні мати повагу у майбутніх народних депутатів. Це моя особиста позиція", - сказав керівник підготовчої групи Дмитро Разумков ("Слуга народу").

Чудові новини!

Тепер Знай.uа став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

"Я думаю, що треба доручити запросити Рибака Володимира Васильовича", - резюмував Разумков.

Дмитро Разумков
Дмитро Разумков

"Може, ви не соромтеся? Ідіть далі. Запросіть усіх: прем'єр-міністра, там Азіров (екс-прем'єр часів Януковича Микола Азаров - ІФ) десь завалявся, Янукович", - різко підсумувала обрана до парламенту 9-го скликання за списками "Євросолідарності" Ірина Геращенко.

"Я поставив питання щодо тих осіб, які проживають на території нашої держави. Наскільки мені відомо, інші або переслідуються за законом, або не проживають не території держави", - відповів їй Разумков.

Як відомо, Рибак очолював парламент за часів екс-президента України Віктора Януковича. Його повноваження було припинено після втечі Януковича.

Нагадаємо, порівняли зарплату в містах-мільйонниках: де українці отримують приблизно стільки ж, скільки хочуть.

Як раніше повідомляв портал "Знай.uа", у Зеленського заговорили про коаліцію з "Голосом": за Вакарчуком лишили останнє слово.

Також портал "Знай.uа" писав, що Сумська дала Зеленському пораду року, стосується кожного українця: "Треба насаджувати".