Українцям можуть перерахувати пенсії вже до кінця 2019 року. Повідомляється, що вже в грудні поточного року українцям повинні перерахувати розмір мінімальної пенсії, пише Рoliteka.

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Згідно з планами уряду, в кінці 2019 року мінімальна пенсія зросте з 1564 до 1638 грн, а максимальна – з 15,6 до 16,3 тис. грн.

Як відомо, вже у 2020 році українці на заслуженому відпочинку отримуватимуть не менше 1,8 тис. грн. Але не варто забувати, що наступного року двічі проведуть перерахунок виплат.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Внаслідок цього мінімальна пенсія збільшиться з діючих 1564 грн до близько 1800 грн. Наприклад, якщо працівник отримував мінімальну зарплату в розмірі 6,5 тисяч, то він може претендувати на виплату на заслуженому відпочинку у розмірі 2,4 тис. грн.

Чудові новини!

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Згідно із законодавством, українці у віці від 65 років, які виконали норму щодо стажу (30 років для жінок і 35 років для чоловіків) мають право на пенсію в розмірі не менше 2,4 тис. грн. Якщо ж їх розрахунковий розмір пенсії нижчий, то різницю компенсують з бюджету України.

Нагадаємо, суд визначив, які роки українцям не зарахуються в загальний трудовий стаж.

Як повідомляв портал Знай.uа, українцям дозволять вийти на пенсію у 50: довгоочікуване рішення прийнято.

Також портал Знай.uа писав, що у Зеленського повідомили про підвищення для пенсіонерів.