Сьогодні, 29 серпня Верховна Рада дев'ятого скликання починає роботу. На перше урочисте засідання після дострокових виборів 21 липня вже прибувають запрошені. Новий парламент відриється в 10:00.

Сьогодні депутати отримають посвідчення і проголосять присягу. Напередодні їх збирали в залі засідань, щоб провести майстер-клас і показати, які тиснути кнопки.

Пряма трансляція з Верховної Ради

Сформують тимчасову президію із одним представником від кожної партії, за виборчими списками. Вони виконуватимуть свої обов'язки по черзі.

Читай Знай.uа у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Після цього нардепи повинні сформувати і зареєструвати депутатські фракції або групи. Спікер Ради старого скликання Андрій Парубій зачитає короткий звіт про результати роботи парламенту і проведе обрання лічильної комісії та нового керівництва парламенту.

На цьому тимчасова президія першої сесії припинить свою діяльність і нардепи заслухають стратегічне послання Володимира Зеленського. Можливо, сьогодні парламент проголосує за перші законопроекти.

Чудові новини!

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу.

9:08 Представник "Слуги народу" Денис Гетманцев заявив, що сьогодні виноситься один законопроект щодо зняття депутатської недоторканності.

9:05 Під парламентом - різнорідні групи активістів. Від борців з "російською інформаційною агресією" до переселенців, які потребують собі права голосувати на місцевих виборах в Україні.

9:00 Під Радою, де о 10:00 розпочнеться урочисте засідання - величезна черга з журналістів та операторів. Деякі почали займати ще в 4 години ранку.

Нагадаємо, у Зеленського назвали імена нових міністрів: хто замінить набридлих чиновників.

Як повідомляв портал Знай.uа, з Києва зникне Генпрокуратура, у Зеленського зробили важливу заяву.

Також Знай.uа писав про те, Коломойський зробив сміливу заяву про розпуск Ради.