У четвер, 29 серпня Верховна Рада дев'ятого скликання почала роботу. На перше урочисте засідання після дострокових виборів 21 липня прибули запрошені гості. Новий парламент почав свою роботу о 10:00 з урочистого засідання. Президентська партія "Слуга народу" отримала права коаліції. Також Верховна Рада 382 голосами призначила Дмитра Разумкова спікером Верховної Ради

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Відповідно до Конституції України, фракція, до складу якої входить більшість нардепів від конституційного складу парламенту, має права коаліції. Це перший випадок в історії незалежної України, коли коаліцію формує одна фракція.

Дмитро Разумков
Дмитро Разумков

Чудові новини!
Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Астролог побачив у травні "лихо" для України На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

"Зареєстрована депутатська фракція "Слуга народу" налічує 254 народних депутати, що становить більшість народних депутатів від кількісного складу Верховної Ради. Відповідно до Конституції України має права коаліції депутатських фракцій у Верховній Раді", - сказав Разумков на засідання Верховної Ради в четвер.

Таким чином президентська партія матиме змогу приймати важливі рішення самостійно. Коаліція пропонує президентові кандидатуру прем'єр-міністра та кандидатури до складу уряду.

Пряма трансляція з Верховної Ради

Нагадаємо, у Зеленського назвали імена нових міністрів: хто замінить набридлих чиновників.

Як повідомляв портал Знай.uа, з Києва зникне Генпрокуратура, у Зеленського зробили важливу заяву.

Також Знай.uа писав про те, Коломойський зробив сміливу заяву про розпуск Ради.