Трансляцію першого робочого дня новообраного парламенту кожен міг дивитися в прямому ефірі на телеканалі Рада. Тому переказувати пафосну промову колишнього спікера ВР Андрія Парубія, де він нахвалював себе і команду Порошенка, ми не будемо, або розповідати про те, як прем'єр Володимир Гройсман подав у відставку - все це можна було побачити по телевізору.

Знай.ua розповість про те, що найцікавіше залишилося за кадром.

Аншлаг

29 серпня пройшла урочиста церемонія прийняття присяги новообраними народними депутатами. Вперше за всю історію України до Верховної Ради зайшли нардепи, які до цього жодного дня не працювали в політиці. І таких було більшість. Саме цим можна пояснити аншлаг, який творився поруч з ВР.

Людей біля Ради було стільки ж скільки в годину-пік у метро

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Черга з представників ЗМІ вишикувалася майже на всю довжину будівлі парламенту і, як ми вже писали, частину журналістів не пустили на урочисту частину.

Багато працівників ЗМІ через довжину черги не встигли на урочисту частину

Молодо-зелено

Якщо представники партії «Слуга народу» і «Голос» прийшли в свій робочий день раніше, до дев'ятої ранку, так як це для них було вперше, то більш маститі політики приїжджали к самому початку або навіть із запізненням.

Новенькі нардепи влаштовувалися в своїх крісла, а в цей час поки що віце-спікер В'ячеслав Кириленко прогулювався поруч з Радою легкою ходою, розуміючи, що вже сьогодні весь Кабмін Гройсмана і він разом з ним піде у відставку.

Член «Опозиційною платформи «За життя» Наталія Королевська приїхала зі своїм чоловіком Юрієм Солодом. Вона вигідно вирізнялася з-поміж усіх своєю темною засмагою, яку ймовірно отримала на відпочинку.

Королівська приїхала або з пляжу, або з солярію

Після урочистої частини, чоловік Королівської відразу ж поїхав під крики присутніх людей, чому він не приїхав на звичайному автобусі.

У той же час член фракції «Батьківщина» Олександра Кужель пішла ще тоді, коли інші нардепи тільки приходили на роботу.

Кужель довго не затрималася в перший робочий день

Цікаво, що в цей раз вона прийшла в парламент, напевно, з самої недорогою сумкою зі своєї колекції марки Michael Kors, ймовірно, щоб не травмувати своїх нових колег з «Слуги народу» своїми аксесуарами за 65 тис. доларів.

Хоча і серед народних депутатів з великим досвідом є практичні люди. Наприклад, колишній віце-прем'єр, член фракції «Батьківщина» Григорій Немиря, а також внефракцонніий Олесь Довгий покидали парламент з подарунковими пакетами, де знаходилися записна книжка, папка, ручка, посвідчення, значки, Конституція України і регламент.

Як то кажуть, в господарстві все знадобиться.

Дивне затримання

Як ми вже повідомляли раніше, під час урочистих заходів у парламенті, поруч з ним на оглядовому майданчику кілька поліцейських затримали молодика.

Правоохоронці його скрутили і віднесли вглиб парку. Чим він завинив досі невідомо.

Нагадаємо, у Зеленського назвали імена нових міністрів: хто замінить набридлих чиновників.

Як повідомляв портал Знай.uа, з Києва зникне Генпрокуратура, у Зеленського зробили важливу заяву.

Також Знай.uа писав про те, Коломойський зробив сміливу заяву про розпуск Ради.