Вже у перший день роботи нового парламенту президент України Володимир Зеленський визначив перелік невідкладних законопроектів. Так, глава держави попросив Верховну раду невідкладно розглянути 66 законопроектів.

Серед них також проект закону щодо відстрочки введення штрафів для власників автомобілів на європейській реєстрації. Законодавчі ініціативи президента вже з'явилися на сайті парламенту.

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Раніше про відстрочку на три місяці штрафів для "євробляхерів" домовлялися на нараді в Мінінфраструктури.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Чудові новини!
Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Зазначимо, що 22 серпня завершився термін, протягом якого власники авто з іноземною реєстрацією мали можливість законно їх розмитнити і зареєструвати. За найскромнішими оцінками, в Україні залишається понад 300 тис таких транспортних засобів. Усім їм загрожують штрафи до 170 тис грн і конфіскація.

євробляхи
євробляхи

Штрафи будуть такими:

  • якщо машина незаконно перебувала в країні до 3 днів — штраф 850 грн.;
  • повторне протягом року порушення, перевищення строку тимчасового ввезення в Україну автомобіля на строк до десяти діб — штраф 5 100 грн;
  • за перевищення строку тимчасового ввезення особистого або комерційного авто, або вивезення товарів, крім особистого транспорту штраф 17 тис. грн;
  • затримка у ввезенні або вивезенні товарів, крім особистих автомобілів, більше ніж на 20 днів — штраф 34 тис. грн;
  • перевищення строку тимчасового ввезення особистого або комерційного авто в країну на термін від 20 до 30 днів — штраф 85 тис. грн;
  • затримка більш ніж на 30 днів, втрата або розкомплектація (розбирання) особистого або комерційного транспорту - штраф 170 тис. грн або конфіскація машини.

Нагадаємо, у Зеленського назвали імена нових міністрів: хто замінить набридлих чиновників.

Як повідомляв портал Знай.uа, Порошенко зчепився з Шуфричем у Раді, почалася справжня істерика - у Зеленського очі полізли на лоба: відео.

Також Знай.uа писав про те, що Макрон терміново зателефонував Зеленському, дізнавшись про новий Кабмін: як оцінив перший день Ради президент Франції.