Вже у перший день роботи нового парламенту президент України Володимир Зеленський визначив перелік невідкладних законопроектів. Так, глава держави попросив Верховну раду розглянути 66 законопроектів. Серед них і законопроект, який дозволяє проводити обшуки у народних депутатів без згоди парламенту.

Відповідний документ № 1009 вже з'явився на сайті Верховної Ради.

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Документом пропонується вилучити з Кримінального процесуального кодексу України та закону України "Про статус народного депутата України", норми, що не відповідає Конституції України, і забороняє без згоди Верховної Ради України здійснювати обшук народного депутата України, огляд його особистих речей і багажу, транспорту, жилого чи службового приміщення, а також втручатися в таємницю листування, телефонних розмов та іншої кореспонденції.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Чудові новини!
Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Володимир Зеленський
Володимир Зеленський

Володимира Зеленський також ініціює надання Національному антикорупційному бюро України та Державного бюро розслідувань права самостійно здійснювати зняття інформації з транспортних телекомунікаційних мереж в рамках проведення негласних слідчих та розшукових дій.

Зазначимо, що проти колишнього президента України Петра Порошенка відкрито чимало кримінальних справ. Раніше Держбюро розслідувань викликало на допит Порошенка на 3 вересня. Останній допит Порошенка в ДБР відбувся 12 серпня. Він був пов'язаний зі справою про можливе ухилення від сплати податків при придбанні телеканалу Прямий, в якому колишній президент проходить в якості свідка. Крім того, 25 липня він давав пояснення, що стосуються угоди про купівлю-продаж заводу Кузня на Рибальському.

Нагадаємо, у Зеленського назвали імена нових міністрів: хто замінить набридлих чиновників.

Як повідомляв портал Знай.uа, Порошенко зчепився з Шуфричем у Раді, почалася справжня істерика - у Зеленського очі полізли на лоба: відео.

Також Знай.uа писав про те, що Макрон терміново зателефонував Зеленському, дізнавшись про новий Кабмін: як оцінив перший день Ради президент Франції.