Президент України Володимир Зеленський заявив, що під час одного з телефонних розмов з головою Росії Володимиром Путіним домовився про зустрічі з ним у нормандському форматі.

За словами Зеленського, він вирішив зателефонувати Путіну, оскільки бачив, що РФ не виконує рішення Міжнародного трибуналу ООН щодо повернення моряків, і Україна щодня втрачає людей на фронті.

"Я вирішив зателефонувати. Ми познайомилися. Була розмова десь 30 хвилин. Ми говорили про повернення наших хлопців, про наступні кроки, про війну на Донбасі. Він говорив інформацію, якою він володіє. Я говорив інформацію, яку я знаю. І це різні інформації про те, що відбувається на Донбасі. У нас була предметна розмова, ми вирішили, яким чином і в який термін ми повинні повернути наших хлопців.... І ми говорили про припинення вогню", – розповів Зеленський.

Також президент заявив, що його розмова з Путіним намагалися не допустити в Міністерстві закордонних справ.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

"У МЗС дуже не хотіли... Керівники мого попередника дуже не хотіли допустити моїх розмов з президентом Росії. Для них це питання політичне, для мене людський. Для них, не дай бог, моряки повернуться з-за розмови Зеленського з Путіним. Я за це їх... не хочу говорити моє ставлення", – каже Зеленський.

Що стосується другого телефонної розмови, то він стався після загибелі українських військових на Донбасі. Президенти знову обмінялися інформацією" і домовилися про особисту зустріч.

"Чесно кажучи, він мені сказав, що раніше були такі відносини, що про якихось зустрічах говорити не можна. Щоб вирішувати в мінському форматі, нам треба зустрічатися в нормандському. Я вважаю, що тільки дивлячись очі в очі і в присутності західних лідерів ми можемо домовитися і підписатися — що найважливіше", - зауважив Зеленський.

Нагадаємо, Армію оснастять літаками п'ятого покоління.


Як повідомляв раніше Знай.uа, росіяни не долетіли до місця призначення, 146 осіб на борту.


Також Знай.uа писав про те, що китайці випустили власний винищувач J-20.