Президент України Володимир Зеленський продовжує свої міжнародні зустрічі. Так, він зустрівся із віце-президентом США Майком Пенсом. Зустріч відбулася у рамках меморіальних заходів з нагоди 80-ї річниці початку Другої світової війни, які проходять у Варшаві.

Про це повідомляє прес-служба глави держави.

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Українська та американська сторони обговорили ситуацію на Донбасі та покрокову стратегію повернення миру в Україну. Зеленський розповів, що протягом першого року його президентства в Україні будуть запущені всі головні реформи. Зокрема, він наголосив, що у перший день роботи нового парламенту було зареєстровано понад 70 законопроектів, серед яких є ті, що пов'язані з боротьбою з корупцією.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Чудові новини!
Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

"Не хочеться чекати 5 років. Ми хочемо запустити всі головні реформи, які очікує суспільство в Україні протягом першого року нашої влади", - заявив президент.

Майк Пенс у свою чергу зазначив, що США будуть продовжувати підтримувати народ України, зокрема, з питань безпеки та територіальної цілісності, включаючи окупований Крим.

"Між США та Україною надзвичайно сильні відносини і ми завжди підтримуємо і стоїмо пліч-о-пліч з народом України. Це почалося ще з 2014 року, з цього часу ми підтримуємо територіальну цілісність України й народу України. Ми і надалі будемо продовжувати підтримувати народ України, зокрема, з питань безпеки та територіальної цілісності, включаючи і Крим", - сказав Пенс.

Крім того, на зустрічі йшлося про майбутній візит Володимира Зеленського до США та зустріч з Президентом Дональдом Трампом. Зазначимо, що у суботу, 31 серпня, Володимир Зеленський прибув з офіційним візитом до Польщі. Він уже провів зустрічі із президентом Польщі Анджеєм Дудою та президентом Литви Гітанасом Науседою

Нагадаємо, у Зеленського назвали імена нових міністрів: хто замінить набридлих чиновників.

Як повідомляв портал Знай.uа, Зеленський розкрив ім'я головного радника, допомагає вирішувати проблеми країни: "У неї дуже твереза думка".

Також Знай.uа писав про те, що Макрон терміново зателефонував Зеленському, дізнавшись про новий Кабмін: як оцінив перший день Ради президент Франції.