29 серпня Генеральна прокуратура закрила справу проти колишнього першого заступника голови Верховної Ради Ігоря Калєтніка.

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Про це раніше повідомило Управління спеціальних розслідувань ГПУ. Закриття справи викликало доволі неоднозначну реакцію, адже Калєтнік проходив підозрюваним у справі про "диктаторські закони 16 січня".

Однак, кримінальне провадження щодо нього було закрито на законних підставах - у зв'язку з декриміналізацією статті, яку протягом п'яти років Горбатюк пред'являв Калєтніку. Як з'ясувалося, стаття КК, яку інкримінували Калєтніку, була декриміналізована парламентом ще у 2014 році.

Чудові новини!
Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

У справі є рішення судів, в яких чітко вказано на відсутність складу злочину, по цій же причині було відмовлено в проведенні заочного розслідування.Схоже, що Горбатюку варто самому готуватися до суду за незаконне кримінальне переслідування Калєтніка.
А новій владі варто внести до Кримінального кодексу статтю за незнання цього самого КК.

Нагадаємо, Ігор Калєтнік вирішив збурити минуле і судитися з прокурорами, які "сфабрикували" його справу.

Як повідомляв портал Знай.ua, експерти розповіли, кого з "регіоналів"-втікачів тепер чекати в Україні після Портнова і Богатирьової.

Також Знай.ua писав, Портнов заявив, що суд видав санкцію на примусовий допит Гонтарєвої.