Президент України Володимир Зеленський зустрівся з американськими сенаторами Роном Джонсоном і Крісом Мерфі. Конгресмены обнадіяли гаранта, що США можуть-таки надати Україні військову допомогу.

Джонсон дав пояснення, що у них закінчується фінансовий рік і поки незрозуміло, наскільки швидко американці зможуть прийняти рішення про надання військової допомоги.

"Я зустрічався з президентом Трампом, і ми також надіслали йому листа, в якому переконували, щоб в цьому фінансовому році, що ці гроші були використані на надання допомоги Україні", - уточнив сенатор.

Він обнадіяв, що обіцяну допомогу нададуть Україні вже в 2020 році, якщо рішення не вийде затвердити до кінця поточного.

Популярні новини зараз
В Україні хочуть позбавитися хрущовок: що чекає на власників житла Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею Українці нарешті побачили Poch Tavria XL, яку збирали для Франції: навіть у таких журналах немає Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку
Показати ще

Також Мерфі додав, що в Україні спостерігається помітний прогрес після Революції гідності. Крім того, він відзначив ті зусилля, які робить нова влада в боротьбі з корупцією в країні.

"Зосередженість нинішнього уряду на те, щоб боротися з корупцією і перемагати її, полегшує нам завдання переконувати колег у Вашингтоні в тому, що Україні необхідно продовжувати надавати допомогу", - сказав сенатор.

Нагадаємо, Зеленський терміново зв'язався з Макроном і Ердоганом.

Як повідомляв Знай. ua, Зеленський красиво відшив радника Трампа Болтона.

Також Знай. ua писав, що Зеленський зустрівся з віце-президентом США.