Ранок суботи, 7 вересня, почався з обнадійливих новин - незаконно утримуваних українських політв'язнів таки везуть в Україну.

В Москві зі слідчого ізолятора "Лефортово" виїхали автобуси, на яких, скоріш за все, вивезли українських полонених, які включені списки на обмін.

Підтверджуючі знімки опублікувало вранці 7 вересня видання "Страна".

Російський журналіст Олександр Коц також повідомив у Telegram-каналі, що з санаторію під Києвом теж виїхали автобуси у напрямку аеропорту.

Відзначається, що з автобуса, який помітили під СІЗО, вийшли люди, одягнені в спеціальний камуфляж і шоломи. За формою вони нагадують конвойних ФСБ.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Далі до ізолятора під'їхав "Мерседес" із російським триколором.

Через деякий час із "Лефортово" виїхали автомобілі і два великі автобуси в супроводі співробітників ДПС.

В мережі появилося відео, як "Лефортово" виїхала колона: поліцейські машини супроводу і два великі автобуси.

За даними "Страны", полонених везуть в аеропорт "Внуково-2", урядовий термінал. Списки з прізвищами нібито повинні з'явитися вже після прильоту.

За інформацією російського "Интерфакса", СІЗО залишили три автобуси.

При цьому, пропагандистський канал "Росія 24" з самого ранку запустив трансляцію підготовки до обміну полоненими між Росією і Україною.

У мережі показали перші фото російських учасників обміну.

Російські ЗМІ повідомии, що літак спеціального льотного загону "Росія" ТУ-204-300 перетнув російсько-український кордон.

Також ЗМІ опублікували знімки того, як росіяни готувалися до процесу обміну і збирали речі з санаторію під Києвом, де вони перебували на той момент.

Адвокат українських моряків підтвердив обмін полоненими між Україною і Росією.

До офісу Уповноваженого ВРУ з прав людини з'їжджаються близькі українських політув'язнених. Тут присутні дочка і сестра Сенцова, родичі Панова і Сізановіча

Журналісти, що стежать за ситуацією з Внуково, кажуть, що в Україні спочатку полетів порожній російський борт, який вже сів у Борисполі.

Судячи з сервісу Flightradar, так воно і є.

За даними "Страны", порожній борт тільки що вилетів з "Борисполя".

Відео посадки російського літака в "Борисполі".

Опубліковано список громадян Росії, яких обміняють на україно політв'язнів. У переліку 37 імен.

Російський журналіст Олександр Коц показав одну з росіянок, яка, ймовірно, буде обміняна.