Суд звільнив від тюремного ув'язнення і засудив до 5 років позбавлення волі умовно колишнього бойовика "ДНР", який охороняв уламки збитого літака Malaysia Airlines рейсу МН17.

Про це йдеться в матеріалах суду, повідомляють Українські Новини.

Підсудного - уродженця Єнакієвого (Донецька область) Олександра Неведрова було затримано на початку лютого 2019 року в Торецькому.

Він був раніше засужений за крадіжку (в 2002 році), розбій та грабіж (у 2004 році), за злодійство і знищення чужого майна (в 2006 році), за згвалтування (в 2011 році) і ще раз за крадіжку (в 2018 році) .

Підсудний має 2 неповнолітніх дітей і є інвалідом 3-ї групи по зору з березня 2018 року.

В кінці червня 2014 житель Єнакієво вирішив вступити в ряди бойовиків ДНР.

До кінця листопада 2014 року обвинувачений, озброєний автоматом Калашникова, в складі підрозділу бойовиків здійснював охорону блок-поста № 1 в районі міста Жданівка Донецької області, блок-поста «Юнком» по вулиці Тюменської в Єнакієвому, блок-поста в селі Петропавлівка Шахтарського району Донецької області та охорону уламків збитого пасажирського авіалайнера Malaysia Airlines поблизу зазначеного села.

Бойовику було доручено охороняти уламки літака і здійснювати пропускний режим на зазначених блок-постах, зупиняти проїжджаючий автотранспорт, перевіряти документи водіїв і пасажирів, вантаж автомобілів; здійснювати охорону зазначених блок-постів.

Після затримання в лютому 2019 року чоловікові було пред'явлено звинувачення за ч.2 ст. 260 (участь у непередбачених законом збройних формуваннях) Кримінального кодексу.

В судовому процесі обвинувачений повністю свою вину визнав.

Суд визнав це, а також інвалідність підсудного і позитивні характеристики з місця роботи пом'якшуючими обставинами.

З огляду на, що Неведров був на випробувальному терміні, то суд підсумував покарання і засудив його 5 років позбавлення волі.

У той же час, суд звільнив засудженого від відбування покарання з випробувальним терміном 3 роки.

При цьому засуджений змушений періодично повідомляти орган пробації про своє місце знаходження.

Вирок винесено в кінці серпня поточного року і не оскаржений.

Нагадаємо, затримання Цемаха коштувало Україні Героя АТО:чому підозрюваного у справі МН17 не можна було відпускати

Як повідомляв портал Знай.ua, головного підозрюваного у справі MH17 Цемаха відпустили з-під варти

Популярні новини зараз
Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії Будуть мобілізовані до ЗСУ: Рада прийняла важливе рішення Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК
Показати ще

Також Знай.ua писав, українці обурені рішенням Зеленського звільнити підозрюваного у справі МН17.