Президент України Володимир Зеленський позбавив дипломатичного статусу Володимира Ар'єва та Артура Герасимова, які були соратниками попереднього глави держави Петра Порошенка.

Про це йдеться в указі №680/2019 "Про скасування деяких указів Президента України". Таким чином Зеленський скасував укази, які видав п'ятий президент України Петро Порошенко.

"Скасувати як такі, що видані безпідставно: Указ Президента України від 18 травня 2019 №275 "Про присвоєння дипломатичних рангів" в частині, що стосується присвоєння дипломатичного рангу Надзвичайного і Повноважного Посла В. Ар'єву й А. Герасимову", – йдеться в документі.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Зазначимо, що Ар’єв і Герасимов є нині депутатами Верховної Ради, вони обрані за списком партії "Європейська солідарність". У 2015 і 2018 роках Володимир Ар’єв був віцепрезидентом Парламентської асамблеї Ради Європи.

Володимир Ар'єв

Артур Герасимов у свою чергу мав дипломатичний ранг Надзвичайного і повноважного посла України в ОБСЄ.

Артур Герасимов

Нагадаємо, що Володимир Зеленський планує відвідати США 23 вересня для участі в Генасамблеї ООН.

Як повідомляв портал Знай.ua, Зеленський відчитав губернатора Рівненщини Коваля.

Також портал Знай.ua писав, що Зеленський знайшов Андрію Богдан заступника серед ворогів Порошенка: адвокат з блискучою кар'єрою.