Нова влада відверто працює на інтереси олігарха Ігоря Коломойського не лише в сфері електроенергетики.

Про це заявив економічний експерт Борис Кушнірук в інтерв’ю журналісту, пише видання "Капітал".

«Дії, які ми спостерігаємо зараз, - це цілеспрямовані дії в інтересах Коломойського, причому це коло значно ширше, ніж просто історія з електроенергією. Можна подивитися, як почали виграватися контракти компаніями Коломойського на постачання нафтопродуктів на «Укрзалізницю», на армію, як почали виноситися рішення судів в інтересах Коломойського. Тобто, ми бачимо сукупність кроків, які сталися вже зараз, після приходу пана Зеленського до влади, які спрямовані повністю на реалізацію інтересів Коломойського. Я з цього приводу постійно кажу, що епоха бідності завершилася, принаймні, лише для однієї людини в країні, а з усіма іншими якраз проблеми», - сказав Кушнірук.

Експерт вважає, що суспільству необхідно вимагати проведення розслідування злочинних схем, які вибудував Коломойський, і на які правоохоронні органи закривають очі.

«Потрібно вимагати розслідування. Причому я далеко не впевнений, що нинішня влада зацікавлена в тому, щоби розслідувати діяльність самої влади по відношенню Коломойського», - зазначив Кушнірук.

Нагадаємо, раніше член спостережної ради Інституту енергетичних стратегій Юрій Корольчук заявив, що державна компанія «Центренерго» є епіцентром корупції, на якому заробляє Ігор Коломойський. А політолог Петро Олещук запропонував народним депутатам створити у Верховній Раді тимчасову слідчу комісію для розслідування скандалу довкола «Центренерго».

Екс-голова НКРЕКП Дмитро Вовк вважає, що зловживання на користь Коломойського в «Центренерго», яких не помічає НАБУ і САП, призведуть до банкрутства держпідприємства. Наразі Вовк перебуває за кордоном через переслідування НАБУ за введення формули Роттердам+ та скасування пільгових тарифів на електроенергію для феросплавних заводів Ігоря Коломойського.