Президент України Володимир Зеленський сказав, що українська сторона "не втрачає жодного дня" і вже працює над тим, щоб найближчим часом між Україною і РФ відбувся ще один обмін полоненими.

Питання майбутніх обмінів утримуваними особами розглядає тристороння контактна група по врегулюванню ситуації на Донбасі на зустрчах у Мінську.

Про це 12 вересня заявив президент України Володимир Зеленський під час спільної прес-конференції з президентом Фінляндії Саулі Нійністе в Києві.

"Ми зараз не будемо втрачати жодного дня, чекаючи зустрічі в нормандської форматі. У нас є ще зустрічі тристоронньої контактної групи в Мінську ... і там ми обговорюємо етапи повернення всіх наших українських полонених. Терміни та етапи", - заявив Зеленський.

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Варто зазначити, що переговори про врегулювання конфлікту на Донбасі ведуться в мінському (Україна - Росія - ОБСЄ) і нормандському (Україна - Росія - Німеччина - Франція) форматах.

Глави держав нормандського формату зустрічалися востаннє 19 жовтня 2016 року в Берліні, наступна зустріч планується на вересень 2019 року. Мінські переговори проходять практично щомісяця, остання зустріч пройшла на початку вересня.

Нагадаємо, 7 вересня між Україною і РФ відбувся обмін полоненими у форматі "35 на 35". Серед українців, які повернулися додому, - політв'язні Олег Сенцов, Володимир Балух, Олександр Кольченко, Роман Сущенко, Микола Карпюк, Станіслав Кліх, Павло Гриб, Євген Панов, Артур Панов, Едем Бекіров, Олексій Сізоновіч, а також захоплені Росією у Керченської протоки 24 моряка.