Росія візьме участь у саміті нормандського формату в Парижі, якщо Україна виконає три умови.

Про це заявив помічник президента країни-агресора Юрій Ушаков.

Помічник Путіна назвав три умови, які Росія ставить для України:

  • Повинно бути остаточно врегульовано питання про відведення сил в пілотних районах: станція Луганська, Золоте, Петровське.
  • Повинна бути зафіксована "Формула Штайнмаєра", яка розписує послідовність дій по виконанню політичної частини Мінських угод. Спочатку - проведення виборів на непідконтрольних територіях Донбасу, потім, після визнання їх демократичності спостерігачами ОБСЄ, надання особливого статусу цих територій у складі України на тимчасовій основі, потім - прийняття змін до Конституції, де цей особливий статус закріплюється на постійній основі. І далі - передача кордону з Росією під контроль України.

  • Підсумки саміту повинні бути попередньо узгоджені, вони повинні стати орієнтиром для подальшої роботи по врегулюванню ситуації.


"Ми хочемо залізних домовленостей, тому що деяких угод, які були досягнуті раніше в Парижі і Берліні, не дотримуються Україною. На саміті хочемо обговорити подальші кроки щодо активізації регулювання на південному сході України", - сказав Юрій Ушаков.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще