Українські власті розглядають можливість побудови кількох інфраструктурних проектів, серед яких є і зведення водного шляху між Чорним і Балтійським морями.

Про це в українській столиці на форумі YES заявив голова уряду Олексій Гончарук.

Олексій Гончарук
Олексій Гончарук

"У нас також є кілька дуже амбітних інфраструктурних проектів, про які ми вже починаємо говорити. Нам потрібно спробувати з'єднати водним шляхом, наприклад, Балтійське і Чорне моря. Це абсолютно реально. Сорок водних шляхів (Е-40), про які потрібно домовитися з Білоруссю та Польщею. Для цього нам потрібно вибудовувати конструктивні відносини. І ми вже почали це робити", – поділився прем'єр.

Варто також нагадати той факт, що в 2014 році за фінансової підтримки Європейського союзу було створено транскордонну комісію з представників Польщі, Республіки Білорусь і України, яка займається питаннями створення водного шляху від Балтійського до Чорного моря через річки Вісла, Західний Буг, Прип'ять і Дніпро (проект Е-40).

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Передбачається, що воднотранспортное з'єднання дозволить вирішити питання з вантажоперевезеннями і матиме позитивний вплив на розвиток прилеглої інфраструктури (малих населених пунктів).

Нагадаємо, прем'єр Гончарук замість нових реформ запропонував українцям ризикувати: "Нам просто потрібно дуже...".

Як повідомляв Знай.uа "уріжуть" відпустку "полегшать" звільнення: "слуги народу" змінюють правила роботи для українців.

Знай.uа писав, прем'єр Гончарук анонсував небувале подія для українців: вперше за 18 років.