У Раді зареєстрували проект бюджету на 2020 рік. Якщо цей проект буде затверджено, підрахували основні витрати: 438 млрд на зовнішній борг; 245 млрд на безпеку і оборону; 136 млрд на освіту; 108 млрд на охорону здоров'я; 70 млрд на дорожній фонд; 47,6 млрд на субсидії.

Проект закону від 15 вересня «Про державний бюджет України на 2020 рік» винесено на розгляд парламенту.

Планується підвищення мінімальної зарплати на 500 гривень до 4723 гривень. Курс долара закріпили на рівні 28,2 гривень. Доходи в наступному році повинні скласти 1 трильйон 75 мільярдів гривень.

Прем'єр-міністр України Олексій Гончарук, виступаючи на брифінгу розповів, що до 2 листопада уряд розраховує внести в проект бюджету деякі уточнення. Законопроектом передбачені доходи на рівні 1 трлн 79 млрд 500 млн гривень. Борг як відсоток до ВВП до кінця року повинен скласти не більше 54,1%: державний - 46,7%, гарантований державою - 7,4%.

Популярні новини зараз
Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

Також відомий той факт, що в бюджеті-2020 розрахунки здійснено з використанням курсу долара на рівні 28,2 грн/долар. Бюджетом на 2020 рік передбачено підвищення мінімальної заробітної плати на 550 грн. За словами Маркарової, таке підвищення відповідає показникам хорошого зростання економіки.

Нагадаємо, раніше Рада Зеленського взялася за українські дороги: 248 нардепів підтримали ініціативу

Як повідомляв портал "Знай.uа" Нова прокуратура взялася за накази Порошенко часів "Іловайська": доведеться йти до кінця

Також Знай.uа" писав, що Волкер поставив ультиматум Кремля з виборів на Донбасі: залежить від Росії