Іноземні партнери України засудили підпал будинку екс-глави НБУ Валерії Гонтаревої під Києвом та закликали негайно розслідувати інцидент.

Делегація Європейського Союзу в Україні заявила, що подібні напади неприпустимі і в ЄС очікують невідкладного розслідування підпалу.

"Недавні очевидні серії нападів на колишню главу НБУ і її майно неприпустимі, як заявив сьогодні вранці президент України. Ми очікуємо, що правоохоронні органи невідкладно проведуть розслідування і притягнуть до відповідальності винних", - заявила Делегація Європейського Союзу в Україні.

У свою чергу посольство США в Україні також не залишилось остронь та заявило про підтримку позиції президента України щодо термінового ретельного розслідування інциденту.

"Ми приєднуємося до президента Зеленського та інших українських посадовців, закликаючи до термінового і ретельного розслідування підпалу будинку колишнього голови НБУ Гонтаревої. Ми солідарні з українським народом і сподіваємося, що відповідальні органи притягнуть до відповідальності не тільки винних у нападі на Гонтареву і погрози їй, але і тих, хто замовив такі напади ", - йдеться в заяві посольства США в Україні.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Нагадаємо, у ніч на 17 вересня невідомі спалили маєток Гонтарєвої під Києвом

Як повідомляв портал Знай.ua, Зеленський взяв справу про підпал маєтку Гонтарєвої під свій контроль

Також Знай.ua писав, поліція назвала ймовірну версію пожежі в будинку Гонтаревої