Український режисер Олег Сенцов, який 7 вересня повернувся на батьківщину з російського полону заявив, що давав свідчення про тортури в полоні для Гаазького трибуналу.

Сенцов заявив, що під час тортур у російських в’язницях були присутні екс-співробітники СБУ.

"Я дав свідчення, тому що це на ФСБ свідчення, на їх дії, для Гаазького трибуналу. Зло має бути покаране", - сказав він. Олег Сенцов

Олег Сенцов

Колишній політв'язень давав свідчення своєму адвокатові, коли потрапив у слідчий ізолятор "Лефортово". Згодом заяву про тортури режисер зробив також в російському суді.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників
Показати ще

За словами українського режисера в СІЗО його катували співробітники ФСБ і кілька співробітників Служби безпеки України, які перейшли в Криму на бік окупаційної влади.

Олег Сенцов

В рамках масштабного обміну полоненими за формулою "35 до 35", разом з Сенцовим в Україну повернулися полонені в Керченській протоці моряки і ще 10 політв'язнів.

Олег Сенцов

Робота по звільненню полонених велася постійно: за президентства Петра Порошенка додому повернулися багато військовополонених, але з часом ситуація зайшла в глухий кут. Про це розповідає Олег Сенцов. А от віри в те, що Росія хоче мирно залагодити конфлікт на сході України, у нього немає.

Нагадаємо, раніше український режисер Олег Сенцов зробив невтішні висновки щодо України та українців

Як повідомляв портал "Знай.ua", Олег Сенцов виступив на саміті Ялтинської європейської стратегії

Також "Знай.ua" писав, що Олег Сенцов несподівано з'явився у київському театрі