У середу, 25 вересня, президент України Володимир Зеленський зустрівся з прем’єр-міністром Італії Джузеппе Конте.

Про це повідомляє прес-служба клави держави.

"Глава держави привітав Джузеппе Конте з нещодавнім перепризначенням на посаду та формуванням нового коаліційного уряду, а також запросив здійснити візит в Україну. Сторони обговорили активізацію співпраці в інвестиційній сфері. Володимир Зеленський закликав вкладати кошти в інфраструктуру, зокрема порти, та наголосив на проведенні великої приватизації в Україні", - йдеться у повідомленні.

Зеленський також обговорив з Джузеппе Конте питання засудженого в Італії громадянина України Віталія Марківа. Володимир Зеленський наголосив, що очікує об'єктивного та всебічного розгляду справи проти українця.

Популярні новини зараз
Українців зобов'яжуть сплатити податки за квартири минулих десятиліть Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею "Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф
Показати ще

Також під час зустрічі обговорили важливість продовження санкцій щодо РФ через агресію країни в Україні. Прем’єр-міністр Італії наголосив, що країна не буде послаблювати санкційний тиск на країну-агресора Росію.

Зазначимо, що Володимир Зеленський прилетів до США у вівторок, 24 вересня. Там він візьме участь 74-й сесії Генеральної Асамблеї ООН. Зеленський планує зустрітися з лідером Америки Дональдом Трампом, однак він також провів зустрічі з іншими світовими політиками.

Так, Зеленський вже зустрівся з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом, з прем’єр-міністром Італії Джузеппе Конте та з президентом Казахстану Касимом-Жомартом Токаєвим.

Нагадаємо, не Трампом єдиним: Зеленський зустрівся з Лавровим у США, подробиці.

Як повідомляв портал Знай.ua, Зеленський призначив нового главу СБУ Одещини, українці запідозрили недобре: "Мета тільки одна".

Також Знай.ua писав, Зеленський у США дав переконливу відсіч пропагандистам: "Так не охороняють ні Путіна, ні Трампа".