У понеділок, 30 вересня у Страсбузі відкрилась осіння сесія ПАСЄ, яка триватиме до 4 жовтня. В знак протесту проти повернення Росії в Асамблею Україна не братиме участі в її роботі. Україну підтримали ще 4 держави.

Відсутністю делегації на осінній сесії Асамблеї Україна розпочала свій демапш в ПАРЄ. Про це заявила глава делегації України в ПАРЄ Єлизавета Ясько.

У сесії ПАРЄ, присвяченій 70-річчю Ради Європи, крім України не братимуть участі Литва, Латвія, Грузія та Естонія. Таке рішення на консультаціях прийняли делегати цих чотирьох країн. Про це повідомив народний депутат Олексій Гончаренко на своїй сторінці в Facebook.

Консультації в Страсбурзі з колегами з групи Балтік + (Литва, Латвія, Естонія і Грузія)

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Він повідомив, що делегації України, Грузії, Литви, Латвії та Естонії проведуть консультації і про подальші спільні дії.

"Прийняли спільні рішення: не брати участі в заходах з відзначення 70-річчя Ради Європи, не брати участь у відкритті сьогоднішньої сесії; о 12.00 провести зустріч з французьким держсекретарем мадам Моншален; після цієї зустрічі знову провести консультації про подальші спільні дії", - повідомив він.

Нагадаємо, Україна розпочала демарш в ПАРЄ.

Як повідомляв портал Знай.ua, ПАРЄ ухвалила ганебні рішення щодо Росії

Також Знай.ua писав, глава української делегації в ПАРЄ приголомшила українців своєю заявою.