Росiя має намiр пiдписати новий контракт на транзит газу через українську територiю.

Такую заяву зробив президент Російської Федерації Володимир Путін.

За його словами, договір укладатиметься за європейськими правилами.

Володимир Путін
Володимир Путін

Президент Росії зазначив, що новий контракт з Україною буде підписано за умови, якщо Нафтогаз проведе анбандлінг. Це означає, що ГТС України мають бути відокремлені в спеціальну компанію.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Володимир Путін заявив, що якщо імплементування європейського енергетичного законодавства не відбудеться вчасно, "цілком ймовірно", що Російська Федерація дасть згоду на продовження дійсного договору на транзит газу.

Володимир Путін, президент РФ
Володимир Путін, президент РФ

Нагадаємо, що 19 вересня в Брюсселі відбулися консультації за участю голів Міненерго України і РФ, представників Єврокомісії, а також керівників «Газпрому» і «Нафтогазу».

Російська сторона запропонувала Києву контрактувати потужності його трубопроводів «за європейськими законами» або продовжити угоди на транзит газу на короткий термін.

Як повідомляв портал Знай.uа, Україна вже накопичила достатньо газу для сильної позиції на переговорах з Росією.

Також портал Знай.uа писав, що Україна, Польща і США підписали газовий меморандум.