Вадим Пристайко заявив, що ніякої гарантії того, що відведення українських військ змінить ситуацію на Донбасі, немає.

Міністр закордонних справ України Вадим Пристайко відповів на конкретні запитання щодо ситуації на Донбасі і як її може змінити “формула Штайнмаєра". Про це він сказав в ефірі програми “Право на владу”.

Нардепка від партії “Європейська солідарність” Софія Федина запитала міністра, яким чином відведення нашихвійськ забезпечить мир і на кого будуть полишені люди, які залишаються в сірій зоні на територіях. Друге питання стосувалося ОБСЄ, яке ніколи нічого не бачить, і де гарантія того, що вони побачать порушення у виборчому процесі на території ОРДЛО. І третє, де гарнатія того, що Путін раптом перетвориться на “доброго дядечку”, який чемно виведе свої війська і більше не нападе на Україну.

“Немає горантій нічому тому, що ви сказали. Треба бути реалістами. Ми можемо забезпечити мир і порядок на теритоії нашій, якщо туди заходять наші війська, туди заходить наша поліція, наша держава в повному обсязі. Це єдина 100% гарантія того, що ви говорите. Враховуючи, що цього ми зараз досягти не можемо, ми вимушені вдаватися до дипломатії, яка ніколи не дає 100% гарантії. Про те, що відбувається з людьми в “сірій зоні”. На превеликий жаль, в сірій зоні люди вже зараз живуть. Ми дозволяємо людям не жити під обстрілами щодня, під постійним ризиком, що на їхгі голови упаде міна чи снаряд. Це наші домовленості, які ми досягли в 2014 році - припинити обстріл. Для цього треба відвести війська і від цього моменту рухатися далі”, - відповів Пристайко.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

Нагадаємо, Зеленський терміново звернувся до українців через "формулу Штайнмаєра"

Як повідомляв портал Знай.ua, Зеленський терміново зібрав голів фракцій через "формулу Штайнмаєра"

Також Знай.ua писав, на Майдан вийшли противники "формули Штайнмаєра"