Глава НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв заявив, що російський "Газпром" з 1 січня 2020 року може почати прямі поставки газу українським споживачам. Коболєв уточнив, що це може статися за умови підписання договорів про приєднання за європейськими правилами.

Свою заяву глава НАК "Нафтогаз України" зробив на "5-го українського газового форуму" в Києві. Андрій Коболєв повідомив, що перед Газпромом не стоїть жодних перешкод, що почати постачання газу українським споживачам в будь-який момент часу.

За його словами, варто лише підписати договори про приєднання і впровадити європейські норми роботи ринку газу.

Коболєв не виключає поставки російського газу для України

"..."Газпром "зможе прийти на цей ринок і поставляти в такій кількості газ споживачам, в якій вони побажають", - сказав він. Андрій Коболєв

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Коболєв підкреслив, що такі поставки можуть бути організовані досить ефективно у разі якщо їхня цінова політика буде вигіднішою в порівнянні з європейськими постачальниками.

Коболєв не виключає поставки російського газу для України

Глава НАК "Нафтогаз України" пояснює, що єдиною причиною небажання Газпрому виконувати поточний контракт з НАК є те, що він відноситься до питань політичної площини. Російська компанія зможе знову вийти на український ринок, якщо запропонує більш дешеву ціну.

Коболєв допустив можливий вихід Газпрому на український ринок вже з 1 січня.

Варто зауважити, що Україна не імпортує російський газ з 26 листопада 2015 року та закуповує його лише на своєму західному кордоні.

Нагадаємо, раніше заявили, що в Нафтогазі збираються купувати газ напряму з Росії

Як повідомляв портал "Знай.ua", АЗС масово закривають по всій Україні

Також "Знай.ua" писав, що українці віддадуть за газ останнє, опалювальний сезон обіцяє цілий мішок випробувань