В "Нафтогазі" сказали, коли і за яких умов Росія зможе почати постачати газ на український ринок.

Прямі поставки блакитного палива російський Газпром зможе розпочати в Україну уже з 1 січня 2020 року за умови, що будуть підписані угоди про приєднання за європейськими правилами. Про це заявив глава Нафтогазу Андрій Коболєв на П'ятому українському газовому форумі,повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Газпрому ніщо не заважає почати постачання газу українським споживачам в будь-який момент часу. Як тільки у нас будуть підписані договори про приєднання, і як тільки ми впровадимо європейські норми роботи ринку газу, Газпром зможе прийти на цей ринок і поставляти в такій кількості газ споживачам, як вони побажають. Більш того, вони можуть робити це досить ефективно, якщо їх цінова політика буде дешевша, ніж у європейських постачальників ", - сказав Коболєв.

Андрій Коболєв

Глава Нафтогазу зазначив, що сьогоднішнє небажання Газпрому виконувати поточний контракт з Нафтогазом є "питанням політичної площини".

В той же час Коболєв переконаний, що після закінчення цього контракту Газпром знову зможе вийти на український ринок, якщо запропонує вигіднішу ціну в умовах чинного конкурентного ринку.

"Я не здивуюся, якщо 1 січня ми побачимо Газпром-експорт постачальником газу для великих українських споживачів, підприємств різної сфери", - резюмував Коболєв.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Нагадаємо, Росiя має намiр пiдписати новий контракт на транзит газу через українську територiю. Такую заяву зробив президент РФ Володимир Путін.

Як повідомляв портал Знай.ua, опалювальний сезон готує чимало сюрпризів:тарифи на транспортування газу зростуть удвічі.

Також Знай.ua писав, вже з жовтня ціни на газ почнуть зростати