Експерти зазначають, що опалювальний сезон принесе українцям підвищення цін на газ - тарифи підскочуть на 20-25%.

Вже з жовтня ціни на газ почнуть зростати, а до закінчення опалювального сезону тариф на блакитне паливо для українців може зрости з 6 грн до 8,5 грн за кубометр. Такими прогнозами "потішили" в НАК "Нафтогаз-Україна".

Причиною різкого підвищення цін на газ глава компанії Андрій Коболєв назвав збільшення попиту. Крім того, він зазначив, що тарифи можуть скочити значно вище, якщо перерветься транзит російського газу.

"Ціна газу для населення за минулі п'ять місяців знизилася на 25%. Зараз вона нижча, ніж рік тому. Є ризик, що взимку газ подорожчає, тому що на нього збільшується попит. На це вказують і поточні біржові прогнози. На період опалювального сезону підвищення може скласти 20-25% - до 8,5 грн за куб. Якщо буде переривання транзиту російського газу, криза поставок, то ціни можуть підскочити ще більше", - заявив Коболєв.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Щодо сьогоднішньої ціни на газ, то вона буде коливатися в межах 5,5-6 грн за кубометр - це вже з урахуванням податку і всіх платежів. Хоча ще в минулому році Кабмін планував підвищити тариф майже до 10 грн.

Нагадаємо, українцям встановили нову абонплату, скільки доведеться викласти восени.

Як повідомляв портал Знай.ua, мільйони українців можуть забути про субсидії.

Також Знай.ua писав, українці віддадуть останні копійки за загальнобудинкові лічильники.