Днями національна комісія, яка займається державним регулюванням у сфері енергетики і комунальних послуг, затвердила нову методику розрахунку тарифів на доставку газу. А це означає, що тарифи на транспортування газу зростуть удвічі.

Як відзначається, українські газовики переконали представників профільного регулятора у тому, що необхідно переглянути тарифи щодо транспортування газу. Відтак, передбачено, що оплата за доставку газу буде здійснюватися рівними частинами щомісяця: споживач буде платити за газ однакову суму і влітку, і взимку.

Якщо говорити простими словами, то українці недоплачуватимуть за послуги під час морозів, і переплачувати в середині року.

"Рівномірні платежі споживачів протягом року дозволять операторам ГРМ отримати ресурс необхідний для обслуговування і модернізації мереж. У свою чергу, це дозволить підвищити безпеку і безперебійність розподілу природного газу", - розповідають у газовій компанії.

Популярні новини зараз
Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Окрім цього, передбачається і підвищення заробітної плати для газівників, яку хочуть встановити у розмірі 13 500 грн. в місяць. Підмітимо, що така зарплатня дорівнює середній зарплаті в сфері промисловості.

Нагадаємо, іноземець спровокував на кордоні України міжнародний скандал.
Раніше Знай.ua повідомляв, у Мінсоцполітики розповіли про соціальні сервіси у містах.
Також Знай.ua писав, євробляхерам змінять правила розмитнення.