Про це в статті "Український челлендж на $50 мільярдів" у виданні Atlantic Council пише Глава Американської торговельної палати в Україні Енді Гундер, пишуть Українські Новини.

За його словами, команда президента Зеленського зараз просуває ретроспективні рішення в зеленій енергетики, до розчарування інвесторів.

"Більше 1 мільярда доларів прямих інвестицій було вкладено в українську сонячну і вітряну енергетику. Будь-яке зворотне рішення - поганий сигнал для інвесторів, що підриває довіру до країни", - пише американський представник в Україні.

Нагадаємо, напередодні Європейський банк реконструкції і розвитку заявив, що перегляд умов роботи інвесторів в зелену енергетику призведе до міжнародних арбітражів проти України і ці виплати перевищать зобов'язання по зеленим тарифами.

Раніше комітет парламенту з енергетики та ЖКП під головуванням Андрія Геруса запропонував знизити зелені тарифи, незважаючи на те, що законодавством України гарантовано збереження зелених тарифів стабільними до 2030 року.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще